bio

wouter hilhorst

is zelfstandig architect te Rotterdam. Hij is architect sinds 2000. Al tijdens zijn studie aan de TU Delft werkte hij bij een aantal architectenbureaus. Sinds zijn afstuderen werkte hij gedurende tien jaar achtereenvolgens voor architectenbureaus Van Dop + Mathot en Rapp + Rapp. De laatste jaren heeft hij zijn werkzaamheden uitgebreid met docentschappen architectuur aan de TU Delft en de TU Eindhoven.

architect

Gebouwen, omgevingen, voorwerpen dienen met zorg gemaakt te zijn. Voortkomend uit de drang zelf dingen te maken, eigenhandig, probeert Wouter Hilhorst in de eerste plaats een ambachtelijke kwaliteit te bereiken in zijn projecten.

werkplaats

In de loop van de jaren heeft deze interesse in ambachtelijkheid geleid tot een aantal projecten die min of meer zijdelings met architectuur te maken hebben. Dit zijn projecten op het gebied van maquettebouw, het maken van meubels, grafisch ontwerp en muziekinstrumentenbouw. Vlamingen zeggen ‘atelier’ waar Nederlanders ‘werkplaats’ gebruiken: de werkplaats is een belangrijke plek voor het werk en het ontwikkelen van ideeën van atelier wouter hilhorst.